1. Vermijd hele felle kleuren

hele felle kleuren zijn eigenlijk zelden een goed idee . Zeker bij familie shoots is het beter om voor rustige kleuren te kiezen. Felle kleuren vloeken snel bij elkaar, en reflecteren ook op de huid. Ook drukke prints, teksten en logo’s zijn niet aan te raden. Heeft iemand b.v. een streepjes shirt aan, laat de rest dan wat effen kleding aantrekken.

2. Kies een kleurenpalet

Een goedgekozen kleurenpalet kan je foto echt tot één geheel maken. Hoe groter de groep, hoe belangrijker dit palet. Hou een paar basiskleuren aan, het liefst zachtere kleuren en het liefst niet meer dan 3 a 4 verschillende kleuren. Hier kun je vervolgens van afwijken met meerdere tinten van diezelfde kleur.

Kies een kleur die vrijwel iedereen in zijn/haar kast heeft hangen en een beetje universeel is.

3. Pastelkleuren kunnen niet fout

Als je kiest voor pastelkleuren zit je eigenlijk altijd goed, omdat pastelkleuren zich heel goed laten combineren. Door de lichte kleuren hou je je beeld heel fris en rustig, en krijg je ook één mooi geheel dat zelden vloekt bij de omgeving.

4. Hou rekening met de omgeving

Het is ook handig om na te denken over de locatie van de fotoshoot bij het kiezen van de outfit. Ga je in het bos fotograferen, dan is het niet slim om groene kleding uit te kiezen. Mooier kan het dan zijn om een contrasterende kleur te kiezen tegen het groen.

5. Kies iets dat tijdloos is

Dat is misschien niet iets waar je direct aan denkt, maar het is wel zo leuk als je je niet dood schaamt als je de foto’s terug kijkt over tien jaar. Het is daarom slim om voor een ‘veilige’ keus te gaan, een outfit die niet heel uitgesproken is, en waarvan je over tien jaar ook nog snapt waarom je dat ooit hebt aangetrokken.

6. Draag iets waar je je fijn in voelt

Het allerbelangrijkst, je moet je fijn voelen in je kleding om leuk, ontspannen en spontaan op de foto te staan.